Разследват инцидента с 10-годишното дете, нахапано от куче

Снимка: Infomreja.bg

Според твърденията на собственичката, детето е пожелало да погали кучето

Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък се провежда се разследване за това, че на 30 май 2020 г., в Крън, обл. Стара Загора, не са положени достатъчни грижи за гръбначно животно – куче, което се намира под негов надзор, в резултат на което е причинена средна или тежка телесна повреда - престъпление по чл.325в, ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 30.05.2020 г., 48-годишната С.Б., която отглеждала куче, порода „Кане корсо“, го извела на разходка без повод и намордник. Около 18.00-18.30 ч.,  по една от улиците на Крън, обл. Стара Загора,  се намирало 10-годишно момче, което било нападнато от кучето. Според твърденията на собственичката, детето е пожелало да погали кучето, което е предизвикало реакцията на животното. Кучето причинило на детето множество наранявания от ухапвания, съсредоточени в областта на лявото рамо, гърба и дясното бедро.  Случилото се било възприето и от други лица, намиращи се в близост, които оказали съдействие на детето и сигнализирали полицията и спешна медицинска помощ.

Първа помощ на детето е оказана от екип на филиала по Спешна медицинска помощ в гр.Казанлък и детето е прието в хирургично отделение на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“, Казанлък.

Съгласно медицинско удостоверение, издадено от Съдебна медицина гр. Стара Загора, са установени множество разкъсно-контузни рани от ухапвания от куче, като тези травматични увреждания причиняват разстройство на здравето от характер на лека телесна повреда.

На собственичката на кучето е издадено Разпореждане на основание  чл. 64 ал.1 от Закона за МВР за стриктно спазване Разпоредбите на Наредба 1 на Общински съвет, Казанлък, и по-конкретно да не разхожда кучето си свободно и без намордник по улиците и тротоарите на населеното място.

Под ръководството на Районна прокуратура - Казанлък се извършват активни действия по събиране на доказателства.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK