Огнеборци, горски служители и доброволци гасят пожар в Рила

Снимка: Infomreja.bg, архив

Огнеборци, доброволци и 30 служители на Югозападното държавно предприятие участват в гасенето на горски пожар, възникнал в ранните следобедни часове днес край село Фролош, община Кочериново. Огнената стихия е на територията на “Държавно горско стопанство Рилски манастир”.

На място са и екипи на пожарната в Дупница и Рила, 2 специализирани автомобила на предприятието за гасене на пожари и други два противопожарни автомобила. Пожарът е обхванал площ от около 250-300 декара, горят сухи треви и храсти, самозалесили се земеделски земи, като огънят е навлязъл и в близката иглолистна гора.

По думите на директора на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов, който е на мястото на пожара, предположенията са, че пламъците са тръгнали от  близката махала.

Най-вероятно отново човешка небрежност или неспазване на елементарни противопожарни правила е причината за поредното запалване, коментира той. В момента усилията на горските служители и екипите на пожарната са насочени към овладяване на пожара и недопускане на по-нататъшното му разпространение към гората.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK