РСПБЗН-Гоце Делчев, разпространи мерки за пожарна безопасност по време на „Жътвена кампания” 2018

Снимка: Infomreja.bg, архив

С наближаване жътвата на есенниците и с цел предприемане на необходимите мерки за осигуряване на пожарната безопасност преди и по време на кампанията, свързана с прибирането, транспортирането, съхранението и складирането на зърно и груби фуражи, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Гоце Делчев, съобщава и напомня следното:

"Считано от настоящата „Жътвена кампания – 2018 г.“, уведомяваме, че за собствениците на земеделска техника отпада задължението да подават искания в РСПБЗН – Гоце Делчев, за допускане до участие в жътвената кампания на земеделска техника.

В жътвената кампания се използва само земеделска техника, която е преминала годишен технически преглед, когато такъв се изисква съгласно Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника, или периодичен технически преглед съгласно Закона за движение по пътищата и е осигурена с изискващите се пожаротехнически средства и искрогасители, съгласно чл. 20, от Наредба № 8121з-968 от 10.12.2014 г. за правилата и нормите за пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделските земи.

Изискванията на наредбата са задължителни за всички юридически и физически лица, собственици и ползватели на земеделски земи, както и лица, които преминават и/или осъществяват дейности в близост до тях.

За необорудвана техника, участваща в кампанията, ще се предприемат административно-наказателни мерки съгласно Закона за МВР.

Напомняме за изричната забрана за паленето на стърнища и други растителни остатъци в земеделските земи и извън тях (слогове и крайпътни ивици). При констатиране на нарушения ще се предприемат предвидените в Закона за МВР и Закона за опазване на земеделските земи, административно наказателни мерки – глоби в размер от 1500 до 6000 лв. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK