Огнеборци гасиха 17 пожара през почивните дни в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg, архив

17 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. 5 от тях са нанесли щети.

Каруца с 40 бали сено е изгоряла в с. Крайници, спасена от опожаряване е къща. Пожарът е причинен умишлено.

40 дка овощна градина и бунгало са изгорели при пожар, възникнал в землището на селата Драговищица и Стенско, огънят е обхванал площ от 1150 дка, горели са сухи треви и храсти.

Пожарът е гасен от 4 противопожарни екипа, община Кюстендил е осигурила водоноски, оказана е помощ от екип и на Горско стопанство - Невестино. Спасени от огъня са 10 къщи. 

В гасенето са се включили и много доброволци, информира кметът на Драговищица, София Плачкова. Тя изказа сърдечната си благодарност към всички, които са се включили активно в борбата с огнената стихия и са показали гражданска отговорност. 

Причините за възникването на този пожар се изясняват от РУ-Кюстендил.

20 дка иглолистна гора са изгорели при пожар в землището на с. Долно село. Пожарът е тръгнал от местността „Колева чука“, причинен е поради небрежност. 

Пожарът, възникнал между селата Долно село и Цървен дол, е унищожил 70 дка смесена гора. При гасенето на пожарите в землището на Долно село са оказали помощ и служители на РДГП и служители на Горското стопанство.

Лек автомобил „Пежо“ е изгорял на автомагистрала „Струма“, причина за пожара е техническа неизправност. Пламъците са погасени от РСПБЗН-Дупница, няма пострадали хора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK