Оглед на училища и детски градини в Дупница за предстоящата газификация

Методи Чимев, снимка: Община Дупница

Комисия от община Дупница начело с директора на дирекция “УТ и Строителство” инж. Серьожа Котев съвместно с представители на “Рила Газ” и “Сити Газ” направиха оглед на общински сгради и учебни заведения на територията на града.

Кметът на Общината инж. Методи Чимев иска до 3 години всички учебни и детски заведения да преминат на газово отполение, което както ще намали разходите на общината, така и ще спести разходи на самите учебни заведения, а и няма да се стига до “дървени вакции”.

“Започнахме още от тази зима да мислиме за следващата. Надявам се да успеем поне в още 4-5 училища и детски заведения догодина да пуснем газта. Затова започваме по-рано работа в тази насока, за да сме наясно с необходимите разходи за това”, обясни инж. Чимев.

“От комисията разбрах, че с най-големи шансове да решим проблема с отоплението още следващата зима са “Климент Охридски”, Гимназия “Христо Ботев”, “Паисий Хилендарски”, “Кирил и Методий” и детска ясла “Пролет”, допълни Чимев.

Комисията е огледала и подстъпите за отопление до “Евлоги Георгиев”, детска градина “Слънце”, 4-а детска, 11-а детска и ОУ “Нефит Рилски”, като за тях се чака становище на “Сити Газ” за необходимите разходи.

Проверка е направена и за газификацията на общинската болница и възможностите за газифициране (Военна и Транспортна болница), но и за тях се чака количествено-стойностна сметка, както и прогноза за срока на изпълнение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK