ОФК "Пирин" стартира подготовка

снимки: ОФК Пирин, ufc-pirin.com

Отборът на ОФК "Пирин" - Благоевград стартира официално подготовка си за новия сезон в ЮЗ В АФГ днес на стадион "Христо Ботев" с традиционния за този повод водосвет.

Орлетата бяха изведени от новия си треньор Иво Тренчев, Антон Дончев и Димитър Атанасовски, а на терена се появиха общо 31 състезатели. До два дни се очаква и окончателната развръзка с поста на старши треньор.

Голям брой от играчите са на проби, като селекцията ще бъде отворена и се очаква да има текучество към и извън отбора. Сред започналите подготовка играчи правят впечатление Тодо Лулейски, Георги Славков, Красмир Шапкарев, Дани Дюлгеров, Владислав Шумантов, Ради Михов и др.

На по-късен етап следващата седмица към състава се очаква да се присъединят още две-три опитни попълнения. Треньорският щаб предвижда осем контролни срещи пред старта на шампионата, като сигурни до момента са проверките с България до 19 в Драгалевци на 17.07 от 18:30 и „Гигант” от Съединение на 02.08 от 10:30 в Благоевград.

Потвърждение има още и за мачове с „Германея” С.Баня - 20.07, „Пирин” Разлог- 24.07, „Септември” Симитли 27.07 и „Велбъжд” Кюстендил 31.08. Засега не се предвижда тренировъчен лагер извън Благоевград за пиринци, като зелените ще се готвят изцяло в домашни условия.

Днес те започнаха физическата си подготовка с крос в местността „Бачиново”. Радостни новини за привържениците на футбола в Благоевград съобщи кмета Атанас Камбитов, който заяви пред журналистите, че отборът е обезпечен и ще гони промоция в професионалния футбол.

Освен това, в най-скоро време се очаква да започне изграждането на футболен терен в жк „Еленово”, а следващата година ще бъде реновиран този в Покровник. Освен това за отбора се очаква да бъдат изградени минимум 10 спални помещения в спортния интернат за нуждите на ДЮШ. Камбитов заяви също, че в момента тече процедура по одобрение на проект за изграждането на покрита южна трибуна на ст. „Христо Ботев”. /Пресслужба ОФК "Пирин"/

 

снимки: ОФК Пирин, ufc-pirin.com
снимки: ОФК Пирин, ufc-pirin.com
снимки: ОФК Пирин, ufc-pirin.com
снимки: ОФК Пирин, ufc-pirin.com
снимки: ОФК Пирин, ufc-pirin.com

КОМЕНТАРИ

SAMO PIRIN14:15 - 11.07.2013
I SAMO PIRIN I SAMO PIRIN SHAMPION!!!
Пиринлия14:15 - 11.07.2013
Я, пак селски пости пишат за селата си. Успех на Пирин, вярвам, че няма да ни разочароват. Общината направи каквото можа за клуба, сега е време да и се отплатят - с победи разбира се.
the green12:15 - 11.07.2013
Заповядай, тука поне си имаме корени и си ги пазим, и си ги уважаваме! Играем в А толкова колкото можем, поне няма да ни изхвърлят като миризливи котета за дългове. И зала си имаме споко, а те рибново-брезница са новите "благоевци" :) Айде със здраве, и да накопкаш картофките на село!
the green до the green10:04 - 11.07.2013
Няма лошо, т. нар. футболисти от гд стават самодейци от ансамбъл Неврокоп. И без това в А група играят само ганкиното и дайчовото. Успех в новото поприще. Ще дойда да ви гледам на първия концерт-спектакъл. Дано да имате някаква зала в гд или ще използвате физкултурния салон в Рибново-Брезница.

FACEBOOK