ОФК "Пирин" с разгромна победа в Панагюрище, запазва лидерство

снимка: Пресслужба ОФК Пирин, архив

Футболистите на ОФК Пирин изиграха един перфектен мач, побеждавайки вчера претендента си за промоция в професионалния футбол Оборище в Панагюрище с разгромното 1:5. Благоевградчани се справиха с коравия домакин с голове на Шумантов и Благов през първото полувреме.

Първото попадение падна в 10-та минута след отлично изпълнен пряксвободен удар за Пирин. Благов бе точен след добра контраатака в края на полувремето. Втората част мина под знака на крилото на пиринци Веселин Стойков, който реализира хеттрик.

В 48-та минута той направи резултата класически след контраатака, а десетина минути по-късно прехвърли стража на домакините Маринов за 0:4. Панагюрци върнаха едно попадение в 60-та минута с гол на Чипчев. Само две минути по-късно главният рефер на срещата Николай Йорданов отсъди дузпа за зелените за нарушение срещу Димитър Илиев, като Стойков завърши категорично хеттрика си.

В следващите минути незнайно защо орлетата се поизнервиха и сами направи мача по-сложен, отколкото изглеждаше, след като Бачев бе изгонен с червен картон за оспорване на съдийско решение. В 80-та минута Йорданов отсъди 11-метров наказателен удар в полза на домакините, гарниран с директен червен картон за Сандев, но Бахтарлиев показа класа и отрази удара на Лачов.

В последните 10 минута, макар и с девет човека, благоевградчани задържаха топката без да дават шанс на домакините и затвърдиха заслуженото си първо място в югозападната В група, и се реваншираха за неприятната загуба с 0:3 в края на миналия сезон.

За орлетата не играха контузеният капитан Андрей Стоев и основният нападател Владислав Златинов.

Състав на ОФК Пирин :

Бахтарлиев, Спириев, Бачев, Георгиев, Сандев, Попев, Благов, Стойков, Илиев, Шумантов и Тасев. След почивката в игра влязоха Туджаров, Николов и Богоев.

/Пресслужба ОФК Пирин/

 

КОМЕНТАРИ

the green21:51 - 14.10.2013
Браво! Само Пирин!
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK