Официално закриха учебната година в Трето ОУ „Братя Миладинови“

Снимка: Трето ОУ

Трето ОУ „Братя Миладинови“ днес официално закри учебната 2017/2018 година.

През учебната 2017/2018 година 30% от учениците на Трето ОУ постигнаха призови места в общински, национални и международни конкурси, а 43% от всички възпитаници са с отличен успех.

Водещи на тържествената програма бяха Наталия Самокварева от V клас и Антон Янев от VI клас.

Мажоретният състав на Трето ОУ за пореден път изненада аудиторията с нов танц.

Емоционални бяха думите на седмокласничката Елена Щуркова към своите учители и съученици.

Мариана Халачева – директор на училището, отправи незабравимо послание към всички възпитаници на училището, родителите, към седмокласниците и кум учителите.

Тя отбеляза с гордост постигнатите от учениците и учителите успехи през учебната 2017/2018 година. Ето и част от нейните думи:

„Не случайно мотото ни е „Успяваме заедно!“.

Учебната 2017/2018 година за всички нас беше изключително успешна, ползотворна и впечатляваща с многобройните успехи на учениците и учителите от любимото Трето основно училище.

Малко училища в България могат да се похвалят с успехи като нашите от конкурси, състезания, олимпиади, спортни прояви, туристически походи и висок успех през учебната година.

Ние доказахме, че Трето основно училище „Братя Миладинови“ е център на просвета и култура, в който успехът е гарантиран!

Скъпи ученици,

До този момент вие успяхте да постигнете 47 призови места в национални състезания и конкурси в различни области, като изобразително изкуство, литература, математика, приложно изкуство, фотография, история, пешеходен туризъм…; 29 от общински състезания със спортен и творчески характер; 2 от областни и 5 призови места от международни надпревари в сферата на спорта, изобразителното изкуство и фотографията.

За първи път изработени комикси от ученици от Гоце Делчев участваха в Международния фестивал на комикса „Фумето“ в Люцерн, Швейцария. Комиксите бяха творение на ученици от нашето училище. И почти по същото време запомнящите се кадри на младите ни фотографи заеха много добри позиции в конкурса за професионална фотография със седалище в Лондон, Великобритания.

Отлично представяне с множество награди по-малките ученици имаха и в състезанията „Любословие“, „Многознайко“, „Спелинг Би“.

Високи бяха и резултатите от Националното външно оценяване за четвъртокласниците и седмокласниците.“

Част от грамотите за постигнат успех „Отличен“ 6,00 бяха връчени на учениците от Валери Сарандев – зам.-кмет на Община Гоце Делчев, който бе гост на мероприятието.

Другата част от грамотите и наградите бяха връчени по класните стаи поради техния висок брой.

Членове на клуб „Пирински стражи“ също бяха наградени – с диплом за цялостен принос и издигане на авторитета на клуба в дискусионната зала на училището.

Церемонията премина изключително емоционално, с положителен заряд и умиление.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK