Официално приеха по-ниската цена на концесиите на плажовете

Снимка: Infomreja.bg

По този начин се създават предпоставки за привличане на повече туристи

Министерският съвет одобри Методика за определяне размера на намалението на дължимото концесионно възнаграждение и наемна цена за 2020г., съответстващо на намалението на цените на чадър и шезлонг за летен сезон 2020 г. и за удължаване на срока на концесията или наема.

Целта на новата методика е, предвид настъпилата криза заради пандемията с COVID-19, да се създаде обективен регламент за редуциране на дължимото концесионно и наемно възнаграждение от концесионерите и наемателите на морски плажове срещу предлагани от тях платени плажни принадлежности по смисъла на § 1, т. 6, предложения първо и второ от Допълнителните разпоредби на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие на по- ниска цена.

Съобразно въведените за концесионерите и наематели облекчения, за посетителите на стопанисваните от тях морски плажове ще бъдат предлагани плажни принадлежности (чадъри и шезлонги) със значително намалени цени в сравнение с предлаганото от миналата година.

По този начин се създават предпоставки за привличане на повече туристи по Българското Черноморие. От друга страна, осигурявайки на своите посетители по-ниски цени на плажни принадлежности (чадъри и шезлонги), концесионерите и наемателите ще могат да предложат удължаване на сроковете на своите договори с период до една година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK