Официално откриват обновения музей в Гоце Делчев

Представители от общините Гоце Делчев и Просочани, Гърция - партьори по проекта за рехабилитация на сградата на общинския исторически музей в Гоце Делчев свикват пресконференция в залата на Общинския съвет в града утре от 10,30 часа. Темата е откриването на цялостното обновяване на сградата на музея и предстоящи събития през месец октомври.

Според договор за безвъзмездна финансова помощ в рамките на Програмата за европейско териториално сътрудничество „България - Гърция 2007 – 2013”, проект „Популяризиране и опазване на културно-историческото наследство в трансграничния регион ГоцеДелчев – община Просочани, Република Гърция / CULREG/ бе извършен цялостен ремонт за обновяване на сградата на музея. 

Извършена е подмяна на електрическата и отоплителната инсталации, преустройство и модернизация на експозиционни площи, реконструкция на съществуваща външна тоалетна, изграждане на пристройка за котелно на газ, изграждане на охранителни системи, вертикална планировка на дворно пространство, паркоустройство, обособяване на лапидариум на музея и други дейности.

Общият бюджет на проекта е 1,555,982.05 €.

 

КОМЕНТАРИ

историк22:32 - 13.10.2013
Със стари уреднички, нов музей не става. Докато онази стара и грозна мома е там музея ще си е същият. Кмета си държи комунистите и нищо ново не се случва.
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK