Официално откриха Световната купа по сноуборд в Банско. Радо Янков получи подарък! (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Tази вечер Банско официално откри Световната купа по сноуборд.

Церемонията се проведе на централния площад в курорта. На нея присъстваха Цеко Минев – председател на БФСки, заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и министърът на младежта и спорта – Красен Кралев.

Кралев подчерта, че това е поредният празник за България и за Банско, пожела на всички успех и „да победи най-добрият“.

Част от събитието бе и състезателят Радослав Янков, който днес има рожден ден. Най-добрият български сноубордист получи бански бут като подарък от кмета на Банско Георги Икономов, а тортата му бе връчена от генералния спонсор на БФСки и Световната купа – Fibank.

Министър Кралев даде официален старт на надпреварата за Световната купа по сноуборд, а Георги Икономов приветства всички състезатели и гости на курорта с думите: „Добре дошли на всички истински почитатели на ските и Пирин!“.

„54 държави предават този спортен форум. Не е нужно да казваме какво е значението на една такава реклама за България и българския спорт”, заяви още Икономов.

Стартовете от първия ден донесоха победа за Естер Ледецка от Чехия, а при мъжете победител стана Джей Джей Андерсън от Канада, който е и най-възрастният участник. Канадецът бе донесен на ръце до сцената от своите приятели. Всички, класирали се в топ 3 мъже и жени при гигантския паралелен слалум, бяха наградени още и с бутилка червено вино.  

Утре, съобщиха от общината, ще се проведат състезанията в бордъркроса, където ще участва Александра Жекова. В неделя са вторите стартове в паралелния гигантски слалом.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK