Официално откриха новата сграда на Районната и Окръжната прокуратури в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

С водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от отец Венци Шияков в съслужие с кюстендилски духовници, официално бе открита новата административна сграда на Районната и Окръжната прокуратури в Кюстендил.

Помещенията се намират на трети и четвърти етаж в сградата над банка ДСК на ул. „Гороцветна”. Те имат застроена площ от 2 320 кв. м.

„Всичко започна през 2007 година, когато с решение на Министерския съвет за нуждите на двете прокуратури Министерството на правосъдието закупи двата етажа. Бяха изградени индивидуални кабинети на прокурорите. За улеснение на гражданите двете служби Регистратура и Деловодство са разположени на третия етаж една до друга. Беше изградена заседателна зала с 49 места. Получи се една функционална сграда. Радостна съм, че двете прокуратури след повече от 10 години вече имат свой нов и обновен дом. Благодаря на всички, дали своите усилия за финализиране на процеса”, каза Камелия Стефанова, окръжен прокурор на Кюстендил.

„За нуждите на Окръжна и на Районна прокуратура – Кюстендил бяха отпуснати общо 3 084 623 лева, като от тях Министерството на правосъдието е изплатило 2 113 000 лева, а остатъкът от 971 621 000 лева са прехвърлени на Висшия съдебен съвет. Пожелавам на всички колеги много здраве, по-малко работа и да се радват, че работят при условия, които съдебната система на Република България заслужава”, каза Десислава Ахладова - заместник-министър на правосъдието. 

„Благодаря на всички прокурори и служители от двете прокуратури за това, че проявихте търпение, разбиране, стоицизъм и за това, че през повече от 10 години работихте при едни тежки условия на труд в сграда, която поради опасност от самосрутване преди време бе затворена от компетентните контролни органи. Новата сграда, уважаеми колеги, е повод да ви пожелая да бъдете принципни и отговорни във вашата дейност! Пожелавам ви да имате кураж и смелост, за да отстоявате своите позиции и своята независимост! Нека новият дом ви донесе повече енергия и ентусиазъм, които съм удебена ще вложите в служебната си дейност!”, каза Ася Петрова - заместник-главен прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура. 

На официалното откриване присъстваха още апелативният прокурор на Апелативна прокуратура - София Албена Вутова, членове на Висшия съдебен съвет, кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, областният управител на Кюстендил Виктор Янев, ръководители на Областна дирекция МВР – Кюстендил и на „Гранична полиция” – Кюстендил, прокурори и съдии.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK