„Струмска слава“ стартира подготовката с водосвет

Снимки: Община Радомир

Предвижда се отборът да бъде представен за новия сезон пред феновете на 18 юли в проверка срещу ФК Кюстендил

С водосвет за здраве, благодат, бодър дух и победи на футболния терен стартира днес своята подготовка отборът на “Струмска слава” на стадион “Христо Радованов” в Радомир. Поръсени за здраве бяха играчите, треньорите, ръководителите и публиката на стадиона. Водосветът беше отслужен от отец Александър, архиерейски наместник на Радомирската духовна околия.

Новите в отбора са капитанът на аматьорския национален отбор по футбол и бивш футболист на “Беласица” Любомир Граминов, както и централният защитник Михаил Михайлов, който идва от ФК “Кюстендил”.

След престой в Литекс се завръща и един от любимците на местната публика – Александър Аспарухов.

Отборът се разделя с Цветомир Тодоров и Симеон Петров, които преминаха в ЦСКА 1948, както и с Никола Петров, който се е завърнал във “Витоша” (Бистрица). Освободени от отбора бяха Илиян Попов и македонецът Адриан Чаволи.

Първата част от подготовката ще премине на местна почва, като десетина дни футболистите ще тренират в Радомир. След това отборът ще отиде на лагер в петричкото село Коларово.

Контролите, които са сигурни до този момент, са на 24 юни със Септември (Симитли), на 27 юни с ЦСКА 1948 в София, на 4 юли с Кариана в Банско, на 7 юли с Пирин в Благоевград. За 11 юли е предвидена проверка с аматьорския национален отбор по футбол. Търсят се и още съперници за контролни мачове.

Предвижда се отборът да бъде представен за новия сезон пред феновете на 18 юли в проверка срещу ФК Кюстендил.  

Треньорът на отбора Владимир Димитров заяви, че няма да се търсят още нови попълнения на всяка цена. Той е доволен от физическото състояние на футболистите след паузата.

"Местната власт в Радомир стои твърдо зад отбора. Спортът и културата са наши приоритети. Независимо от ситуацията във вътрешен и световен план, ще продължим да подкрепяме отбора и да изпълняваме поетите ангажименти. Очаквам тимът да покаже хубава и атрактивна игра, с която да зарадва всички привърженици на спорта в Радомир", бяха думите на Светослав Кирилов, председател на общинския съвет в града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK