УЕФА затваря "Васил Левски" и ни налага люта глоба

Снимка: ЕПА

Националният ни отбор по футбол ще изиграе следващите си два домакински мача без право на публика

УЕФА ни наказва с 85 000 евро глоба и затворени изцяло трибуни за европейската квалификация срещу Чехия заради расистките прояви, предаде Gong. bg. За това съобщи в Twitter кореспондентът на BBC Натали Пиркс.

В допълнение, Европейската футболна централа наложи условно наказание от още един домакински двубой без публика на представителния ни тим, което ще стане ефективно при повторно подобно провинение в рамките на следващите 2 години.

На днешното си заседания това решение взе Дисциплинарната комисия на централата. 75 000 е санкцията за проявите на расова и друга дискриминация по време на мача с Англия (0:6) на 14 октомври, а 10 хиляди са заради освиркване на химна на гостите.

Същата санкция от 10 хиляди евро има и за Английската асоциация, тъй като гостуващите фенове също не уважиха "Мила родино" преди началото на двубоя. БФС получи и предупреждение за втори мач без публика, което влиза в сила автоматично при допускането на какъвто и да е инцидент при организацията на мача с Чехия.

Очаква се родната централа да предприеме кампания за допускането на стадиона на деца до 14 г., което е позволено от УЕФА при такава санкция. За това ще помогне и сравнително удобният час на двубоя - 19 ч на 17 ноември.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK