ОДЗ „Джани Родари" с най-атрактивни Дядо Коледа и Снежанка, ДГ "Пролет" в Мосомище дари наградата си на децата от Хитрино

Снимки: Община Гоце Делчев

Два от най-интересните и атрактивни конкурси в коледната програма на община Гоце Делчев днес превърнаха градския парк в празнично дефиле на атрактивни двойки на обичаните от всички деца Дядо Коледа и Снежанка.

Конкурсите за най-красиви Дядо Коледа и Снежанка и най-добре украсено коледно дърво се организират от община Гоце Делчев за втора поредна година, след като през 2015 г. те преминаха при изключително голям интерес както от малките, така и от големите жители на града. 

Тазгодишните победители в конкурса след спазения регламент да представят кратка програма по свой избор от 2 минути са участниците от ОДЗ "Джани Родари", които получиха голямата награда от 250 лева.

Петчленното жури единодушно класира на 2-ро място атрактивните Дядо Коледа и Снежанка от ДГ "Снежанка", които получиха награда от 150 лева, а третото място и наградата от 100 лева спечели Второ ОУ "Гоце Делчев".

Наградите на победителите връчи заместник-кметът Богдан Боцев. При оценяването журито се ръководеше както от оригиналността на костюмите, така също и от артистичността и програмата, с която се представяха участниците.

Вторият конкурс за най-добре украсено коледно дръвче в парка започна още на 12 декември и продължи до днес. За целта предварително бяха определени дръвчета с подходяща височина, които се намират на различни места в градския парк, но в близост до централните алеи.

Украсата бе изцяло по преценка на  участниците, като регламентът изключи украса, изискваща електричество или запалване.

Така след преценката на журито на първо място с награда от 250 лв. бе класирано украсеното коледно дърво от децата на ДГ "Пролет" в Мосомище. Второ място спечели и награда от 150 лв. спечели ДГ "Брезичка" - Гоце Делчев, а трето място и парична награда от 100 лева получи Детска градина "Слънце" в Гоце Делчев.

Наградите и в този конкурс бяха връчени от Богдан Боцев.

Победителите от детската градина в село Мосомище в края на конкурса и награждаването обявиха, че даряват своята награда на пострадалите деца в село Хитрино.

Заместник-кметът и журито благодариха на участниците за старанието и вложената фантазия и в двата конкурса и пожелаха на всички весели празници и много подаръци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK