Одобриха три зони за развитие на Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

Министерството на регионалното развитие и благоустройството определи зоните от Интегрирания план за градско развитие, обяви на обществено обсъждане на плана зам.-кметът Росица Плачкова. Одобрени са зона със социален характер, зона с публични функции и зона за икономическа активност.

Това, което предстои е през месеците февруари и март да бъдат предложени конкретни проекти за всяка зона. "Това трябва да са интегрирани проекти, с инфраструктура, инвестиции, сгради, конкретни дейности в тези обекти. В третата фаза ще видим могат ли реално да се случат тези проекти. Има ли ги съответните градоустройствени схеми, трябва ли да се актуализират ПУП или да се правят нови? ", обяви пред присъстващите консултантът Елена Тричкова.

Примерните проектни идеи са насочени към подобряване и подсилване на функцията на основното градско ядро, както и осигуряване на алтернативни центрове със техните специфични функции. Осите на развитие са поречието на река Банщица, главната улица „Цар Освободител” и централната градска част с пешеходната зона.

Сред възможните дейности за развитие са: крайречен парк, оформление на фасадите на сградите по пешеходната алея, осветление и указателни табели. По направлението на главната улица ще се акцентира върху терена на бившите казарми, сградата на полицията, преместване на пожарната служба, както и ремонт на двата стадиона.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK