Одобриха годишния доклад за националната сигурност

Снимка: БГНЕС

Под ръководството на министър-председателя и председател на Съвета по сигурността към Министерския съвет Бойко Борисов се състоя редовно заседание, на което бяха приети доклада за дейността на Съвета по сигурността през 2017 г. и плана за заседанията през 2018 г.

Членовете на Съвета по сигурността одобриха проекта на Годишен доклад за състоянието на националната сигурност на Република България през 2017 г. Предстои този доклад да бъде внесен в заседание на Министерския съвет за одобряване с решение и внасяне в Народното събрание с предложение за неговото приемане.

Участниците в заседанието одобриха предложението през 2018 г. да бъде подготвен и до 2020 г. да бъде завършен стратегически преглед на системата за защита на националната сигурност. В рамките на този преглед ще бъде проведен и стратегическия преглед на отбраната.

На заседанието бяха одобрени изпълнението на Националния план за изпълнение на Стратегията за противодействие на радикализацията и тероризма през 2017 г. и плана за действие по стратегията 2018 г.

Обсъдени бяха и някои актуални теми за състоянието на националната, колективната и международната сигурност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK