Одобрени са още два проекта на Трето ОУ – Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Тези дни в Трето основно училище „Братя Миладинови“ – Гоце Делчев, беше получена новината за още два негови проекта, одобрени по национални програми.

Единият е по  Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Подкрепа на целодневното обучение на учениците“ 2019 г. – прогимназиален етап. Дейностите по одобреното проектно предложение ще включват:  оборудване и обзавеждане на стая за дейности по интереси, осигуряване на консумативи и материали, както и на книги и игри (образователни, възпитателни, забавни, групови и индивидуални) за обезпечаване работата на учениците в часовете за дейности по интереси.

В списъка на иновативните училища, утвърдени по Национална програма „Иновации в действие“ 2019 г., бе включено и Трето ОУ. То ще работи за постигане на общата цел на програмата, а именно подкрепа за създаване на култура на иновациите в училищата, за креативно мислене и нововъведения в полза на развитието на учениците. Ще се създават условия на педагогическите специалисти да анализират и експериментират чрез пряк обмен и популяризиране на техните иновативни практики и продукти. Цел е и осигуряването на подкрепа за мотивирано разширяване и устойчивост на училищните иновации, чрез училищна мобилност, информационна платформа и мрежа на иновативните училища.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK