Двама с качулки малтретираха и обраха самотна жена

Снимка: Infomreja.bg, архив

Единият извършител е 18-годишен, задържан е

"Прокуратурата и МВР са изключително чувствителни към деяния спрямо възрастни и самотно живеещи хора и ще бъдат безкомпромисни към извършителите", каза окръжният прокурор на Велико Търново Христо Христов на брифинг, който се проведе днес, 07.03.2021 г. 

Старши комисар Димитър Машов, директор на ОД МВР-Велико Търново уточни, че за броени часове служители на полицейското управление в Стражица са задържали съпричастен в извършването на грабеж.

Сигнал за случая е получен на 06.03.2021 г. сутринта. По данни на тъжителя, в петък около 23,30 ч., в жилище в с. Виноград, обитавано от 77-годишна жена, влезли двама непознати. Прилагайки сила, те са й отнели златни накити, раница със 600 лв. и лични документи, след което са я вързали и заключили в избеното помещение.

От проведените незабавни действия по разследването е установен и задържан единият от заподозрените – 18-годишен от същото село, който е известен на полицията и е осъждан. Досъдебното производство е образувано по чл.198, ал. 1, във връзка с чл. 20 от НК от Районна прокуратура – В. Търново – ТО – Г. Оряховица, уточни наблюдаващият прокурор Ивайло Гайдаров.

18-годишният извършител вече е привлечен като обвиняем. С постановление на прокуратурата е задържан за 72 часа. В понеделник прокуратурата ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо лицето. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK