ОДМВР-Благоевград за изборни нарушения: Дадени са писмени сведения от значителен брой лица

Снимка: Infomreja.bg

Писмено сведение по случая следваше да даде и г-н Андон Тодоров, пипат още от Дирекцията

Днес след „привикването“ на подкрепящи кандидата Румен Томов, Областната дирекция на МВР в Благоевград излезе с официална позиция:

След  постъпил сигнал в ГД „Национална полиция“ във връзка с нарушения на изборния процес, сигналът е докладван на компетентната РП-Благоевград. Случаят е възложен за работа на ОДМВР-Благоевград, от наблюдаващия преписката прокурор, с конкретни писмени указания за изпълнение. Проверката се извърши под надзора на РП-Благоевград, с оглед изясняване на факти и обстоятелства, визирани в сигнала на ГДНП, бяха установени и снети писмени сведения от значителен брой лица.

В писмото от Дирекцията пишат още:

Писмено сведение по случая следваше да даде и г-н Андон Тодоров.

След изпълнение на всички указания, дадени от РП-Благоевград, преписката е докладвана в 13:15 часа на 01.11.2019 на наблюдаващия прокурор за произнасяне по компетентност, съобщават от полицията.

По-рано днес в прокуратурата влезе и кандидатът за общински съветник Венцислав Сотиров, който бе разследван след сигнал за купуване на гласове. От дома на Сотиров са иззети празни бланки от ОИК, както и копия на списъци и удостоверения за застъпници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK