ОДМВР - Сливен: 486 нарушения на ЗДвП за седмица при операция на ROADPOL

Снимка: Infomreja.bg

В ход са засилени проверки за предимство на пешеходци и преминаване през жп прелези

1532 превозни средства са проверени по време на специализирана операция по линия на ROADPOL на територията на ОДМВР-Сливен.

От 8-и до 14-и март е осъществен контрол по използване на обезопасителни колани от  водачи и пътници в МПС, използване на обезопасителни каски от водачи и пътници на мотопеди и мотоциклети, както и проверки за използване на детски системи за сигурност в автомобилите.

По време на операцията са констатирани 486 нарушения на Закона за движение по пътищата за област Сливен. Санкционирани са 87 водачи на МПС, които не са използвали обезопасителните колани. От проверените пътници в автомобилите са санкционирани 107 на предна и задна седалка. Установени са  7 деца, превозвани без обезопасителни системи, и едно дете на предна седалка без предпазен колан.  

Трима водачи са установени да управляват след употреба на наркотични вещества, за което са образувани бързи производства.

От понеделник е в ход специализирана операция по пътна безопасност, насочена към правилното пресичане от пешеходци и правилното преминаване през  железопътни прелези.

По време на акцията полицейските екипи ще следят за недопускане на неправилно движение по пътното платно, неправилно пресичане, неспазване на светлинните сигнали на светофарите и внезапно навлизане на платното за движение. Ще се следи и за водачи, които не дават предимство на пешеходни пътеки. Извършва се контрол на изправността на железопътните прелезите в района, като при установяване на нередности ще бъде сигнализирана администрацията, управляваща пътния участък. Операцията ще продължи до 18-и март. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK