Професионално жури оценява талантите на "Талантино" в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Стартира VII издание на театралния фестивал „Талантино“ в Благоевград. Той бе официално открит от Бранимир Митов, директор на ДТ „Енчо Халачев“ и организатор на фестивала. Първите постановки бяха изиграни вчера,  а програмата продължава до 29 юни.

В програмата са включени общо 32 представления на школи  от  Благоевград, София, Перник, Симитли, Казанлък, Банкя, Правец, Пазарджик, Бургас, Етрополе.

Постановките ще бъдат оценявани от компетентно жури в състав доц. Спиров - преподавател по актьорско майсторство, и известните актьори Николай Станоевски и Веселин Калановски.

Днес на сцена в Дом на младостта ще бъдат поставени „Анини приказки“, „Бурята“, „Чекмендже“ „Индже“, „Двобой“, Пуканки“.

Началото на всеки един фестивални дни е 10.00 часа. На 29 юни, от 12.30 часа, в Дом на младостта, ще се проведе и съпътстваща програма – Международна научна конференция „Театрални школи, фестивали и публики, традиции, предизвикателства и нови посоки“. Фестивалът се организира от Община Благоевград, съвместно с Драматичен театър "Енчо Халачев", а входът е свободен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK