ОДК – Кюстендил, с конкурс за детска рисунка „Моят талант, вдъхновен от моя учител“

Снимка: Infomreja.bg

Конкурсът е в памет на учителя-художник Зинови Евтимов Лазов

Община Кюстендил и ОДК организират конкурс за детска рисунка на тема: „Моят талант, вдъхновен от моя учител“ в памет на учителя-художник Зинови Евтимов Лазов.

Зинови Лазов е известен и уважаван в гр. Кюстендил като преподавател по изобразително изкуство, който е обучил хиляди ученици, много от които са поели пътя на изкуството като са станали професионални художници и творци в други области. През 1954г. г-н Лазов е един от основателите на тогавашния Пионерски дом в Кюстендил и първият ръководител на кръжока по изобразително изкуство в него.

Като педагог той е въвел за първи път в страната много нови подходи в учебната дейност. Между тях са изработката на кукерски художествени образи – маски и фигури, гравюра върху линолеум, резбарски елементи и мотиви, направа и украса на детски хвърчила, кукли, дървени лъжици и много други, с които децата са участвали в национални и международни конкурси. Неговото дело продължава да живее чрез неговите ученици.

Цели на конкурса:

· да открива и стимулира развитието на детските таланти в областта на изобразителното изкуство;

· да развива детското въображение и индивидуалност;

· да фокусира вниманието върху ролята на учителите в процеса на откриване и изграждане на творческа личност.

В конкурса могат да вземат участие деца на възраст от 7 до 19 години, разпределени в три възрастови групи: I-ва възрастова група – от 7-10 години включително; II-ра възрастова група – от 11-14 години включително; III-та възрастова група – от 15-19 години включително. Наградният фонд на конкурса е 1350лв. осигурени от спонсорите.

За всяка възрастова група ще бъдат раздадени награди – за I място – 200лв., за II място – 150лв. и за III място – 100лв. Подсигурени са и поощрителни награди. Условия за участие: Рисунките трябва да бъдат с размер 35/50см, изпълнени с темперни или акварелни бои. Не трябва да са паспартирани.

Всяка творба трябва да бъде придружена със следната информация (препоръчително на обратната страна на рисунката): трите имена на автора; възраст и клас;  училище/извънучилищно звено; заглавие (ако има); име на ръководителя и телефон за контакт.

Творбите следва да бъдат изпратени или донесени в сградата на Обединен детски комплекс (ОДК), гр. Кюстендил, ул. „Марин Дринов“ 7 в срок до 13.10.2021г. Награждаването на победителите ще бъде на 16.10.2021г. (събота) от 11:00ч. в залата на Възрожденското училище. Всички творби остават във фонда на ОДК. С наградените рисунки ще бъде организирана изложба.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK