Очакват се 2 проби на банскалии. Скоро изписват пациента от Разлог

Снимка: Infomreja.bg

Трима души са в благоевградската болница с положителни проби за коронавирусна инфекция

Трима души са в благоевградската болница с положителни проби за коронавирусна инфекция. Това са две жени – майка и дъщеря, които постъпиха в лечебното заведение на 25-и март. Майката е на 73 години, а дъщерята - на 53. Родом са от разложкото село Горно Драглище.

Третият пациент е сервитьор, който е работил в Банско. Сезонният работник е транспортиран вчера директно от курорта в Благоевград с линейка. Неговото състояние не е критично. Пробата му за вируса е положителна.

Днес официално от болницата е изписан 78-годишният англичанин, постоянен жител в Банско. Той е с две отрицателни проби за вируса, но ще остане под набюдение в домашни условия.

След 4 дни се очаква да бъде изписан и мъжът от болницата в Разлог, който е работил като охрана в заведение „Хепи енд“ в Банско. Той е в добро състояние.

Две проби се очакват да бъдат потвърдени утре от София. И двете са на мъже – жители на Банско. Те имат грипоподобни симптоми. Ако резултатите са отрицателни, мъжете ще бъдат настанени в друго отделение на МБАЛ-Благоевград.

Общият брой на заразени в страната е 293. Най-младият пациент е 3 години най-възрастният 81.

Общо в страната заразени са 99 човека, които лежат в болници – 53-ма от тях в столични лечебни заведения.

Деца няма приети в болница към момента.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK