Със събора на Попови ливади отбелязваме избухването на Илинденско-Преображенското въстание

Снимка: Община Гоце Делчев

Община Гоце Делчев организира традиционния събор на Попови ливади по повод 116-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. Тази година съборът ще се проведе на 3-ти август – събота.

Програмата ще започне в 10:30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите във въстанието и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопкият митрополит Серефим.

На паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя.

В 11:30 часа на голямата поляна в селото ще започне празничният концерт. В програмата ще участват оркестрите: „Щуро маке“, „“Импулси“, „Уникат“, „Ивелия“, „Фолкмания“, „Македонски ритми“, „Европа“ и оркестърът на Панчо Иванов.

Тази година специално участие в празничната програма ще вземат  Николина Чакъркъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, Димитър Туджаров – Шкумбата, и Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци – Гоце Делчев.

Осигурен е транспорт от града до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев“ от 08:00 часа и ще се връщат обратно след 16:00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK