Обвиняемите за трафик на дрога през Кулата остават в ареста

Снимка: МВР

Определението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативен съд – София

Окръжният съд в Благоевград взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на двамата обвиняеми от Петрич и с. Тополница за държане и разпространение на високорискови наркотични вещества и опит за пренасянето им през ГКПП Кулата.

След близо тричасово заседание, провело се тази вечер, състав на Окръжния съд прецени, че по отношение на обвиняемите съществува обосновано подозрение, че са извършили деянията, за които са привлечени като обвиняеми, както и че е налице реална опасност да извършат друго престъпление.

Б. Г.  от петричкото село Тополница е обвинен в това, че на 20.03.2021 г. около 07:20 часа на ГКПП Кулата, без надлежно разрешително, е направил опит да пренесе през държавната граница на Република България в посока Република Гърция с лек автомобил 2 пакета с наркотично вещество – хероин, с общо тегло 1,873 кг – престъпление по чл. 242, ал.2, вр.чл.18, ал.1 от НК.

Б.Г. е привлечен като обвиняем и за престъпление по чл. 354а, ал. 2, изр. 2 във вр.с ал.1, предл 3 от НК.

Д.Б.А. от Петрич е обвиняем за престъпление по чл. 242, ал. 2, във вр. с  чл. 20, ал. 3 и ал. 4 във връзка с ал.1, във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК и престъпление по чл. 354а, ал. 2.

Постановеното определение от Окръжен съд - Благоевград, може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен съд – София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK