Окръжен съд – Кюстендил, потвърди мярката на Никола Капланов

Снимка: Infomreja.bg

На него му е наложена мярка за неотклонение "подписка"

Тричленен състав на Окръжен съд- Кюстендил, потвърди определението на РС – Дупница, с което е взета мярка за неотклонение „Подписка“ по отношение на 20-годишния Никола Капланов. Той е привлечен от прокуратурата, като обвиняем за умишлено повреждане на чужда движима вещ- лек автомобил „Пежо 208”, собственост на Янек Миланов, чрез надраскване с остър предмет на калниците, вратите, брони, предния капак и багажника, и срязана задна дясна гума – престъпление по чл. 216, ал.1 от НК.

Прокуратурата посочва, че деянието е извършено на 07.05.2020 г. Общият размер на щетата е 1 150 лв. Представителят на Окръжна прокуратура поиска най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”, а адвокатът на обвиняемия пледира да бъде потвърдено определението на РС – Дупница, като оспори размера на нанесената щета.

На този етап от предварителното производство, не е разколебано наличието на обосновано предположение за евентуална съпричастност на обвиняемия Никола Капланов към извършване на деянието – по повдигнатото му обвинение, като престъплението не е тежко по смисъла на чл. 93, т. 7 от НК.

От материалите по делото не може да бъде направен извод, че има реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление. Обвиняемият е неосъждан, студент е и работи, няма данни да се укривал от органите на реда или процесуалното му поведение да не е в съответствие с изискванията за добросъвестност, се казва в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил. Определението на Окръжен съд - Кюстендил, с което по отношение на Капланов е взета мярка за неотклонение „Подписка”, не подлежи на обжалване.                                                                                                           

Към този момент неговият баща Васил Капланов – Каплата е в ареста за закана за убийство. Името му се свързва и с изчезването на Янек Миланов, който за последно е видян да се качва в джипа му на 31-и август.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK