Обвиняем за пътен инцидент със загинал пешеходец в с. Дивотино е предаден на съд

Снимка: Infomreja.bg

Предстои насрочване на разпоредително заседание от съда

Окръжна прокуратура – Перник, предаде на съд 21-годишния Д.С. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 343, ал.1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

Обвиняемият Д.С. е правоспособен водач на МПС. Налагани са му административни наказания по Закона да движението по пътищата.

Към м. януари 2021 г., в изпълнение на служебните си задължения, младият мъж управлявал специален автомобил - катафалка м. „Мерцедес“.

Вечерта на 08.01.2021 г. обвиняемият пътувал от гр. Перник към с. Дивотино с предоставената му кола. Пристигайки в селото, водачът се движел със скорост от около 60 км/ч. Уличното осветление било изправно, валял интензивен дъжд, пътната настилка била с мокър асфалт, без особени неизправности. По същото време пред дом на ул. „Миньор“, в близост до пътното платно, се намирала 72-годишната В.И.

Макар че разполагал с възможността да възприеме пешеходеца при необходимата видимост, както и да намали скоростта и да спре автомобила, обвиняемият Д.С. не го направил. Той не задействал своевременно спирачната уредба на автомобила, нито заобиколил възрастната жена с частично напускане на лентата си за движение. В резултат на действията му настъпил удар, при който В.И. пострадала. Вследствие на получените при ПТП увреждания тя починала. За случая бил подаден сигнал на телефон за спешни повиквания 112.

Според заключението на изготвената автотехническа експертиза, основната причина за настъпване на пътния инцидент са неправилните действия на водача на МПС.

Предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK