Обвиняем за изнасилване и кражба е предаден на съд oт Районна прокуратура - Разлог

Снимка: Infomreja.bg

Предстои делото срещу него да продължи в съда

Районна прокуратура – Разлог, е изправила на подсъдимата скамейка К.П. (на 34 години) по обвинение за извършени от него престъпления по чл. 152, ал. 1 и по чл. 198, ал. 1 от НК.

Около полунощ на 07.11.2019 г. обвиняемият П. дошъл пред дома на негова позната, живуща в село в община Разлог. По това време жената била легнала в една от стаите, а в другата била майка й.

С голям кухненски нож той разкъсал мрежа, поставена пред прозореца на мазето на къщата. По този начин успял да проникне в чуждия имот и да се качи на горния етаж. Събудената от шума стопанка била станала, когато К.П. застанал пред вратата на нейната стая. Въпреки че бил облечен с тъмен суичър, с поставена качулка на главата и с кърпа, покриваща устата му, жената го разпознала.

В следващия момент обвиняемият блъснал пострадалата и размахал ножа пред нея. Жената паднала, а той започнал да й нанася силни удари по главата. През цялото време продължавал да насочва острието на ножа срещу нея, опирал го до шията й, запушвал й устата, душил я. С действията си нападателят целял да сломи съпротивата й и да осъществи полов акт с жената. Заплашил я с думите „Сега ще те заколя!“ и й причинил порезни рани на ръцете.

Въпреки сложното състояние, в което се намирала от нанесените удари и борбата, пострадалата продължила да оказва съпротива на насилника. Обвиняемият, възползвайки се от физическото си превъзходство, успял да се съвкупи с нея. След това я принудил да му посочи мястото, където тя съхранявала парите. Отнел от нея двеста лева, мобилен телефон и напуснал дома на пострадалата.

В хода на разследването на престъпните деяния извършителят, който е осъждан, е бил установен. Предстои делото срещу него да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK