Обвинените за убийството на Банскалията окончателно остават в ареста

Спас Покровнишки, на снимките долу: Спас Покровнишки и Георги Николов-Дупката, снимки: infomreja.bg, архив

Спас Покровнишки и Георги Николов - обвинени за убийството на Димитър Сукалински - Банскалията окончателно остават в ареста. Това реши Софийският апелативен съд, съобщи БГНЕС.

Съдът прецени, че има достатъчно доказателства към този момент на разследването, които да водят до извода, че те са изнудвали и убили Банскалията. Извод зaтова направиха на база на събраните до момента свидетелски показания и това, че по тялото на Покровнишки има охлузвания и тъмночервени петна по дрехите му.

Стана ясно още, че Банскалията казал, че отива на среща с хора, които го изнудват. Дори изпратил sms малко преди да бъде убит в 21.06 ч.: "Тези изглеждат съмнителни". Краткото съобщение е било до основния свидетел Икономов.

По делото явно има и изследване на полиграф, но съдът посочи, че не е коректно обвинението да се позовава на него. Последното обаждане е от 21.40 ч. Банскалията се е обадил на баща си и още трима човека и казал: "Заклаха ме, убиха ме!".

САС прецени и че има опасност двамата да извършат и друго престъпление заради многото им осъждания. В залата беше единствено Георги Николов - Дупката, който заяви, че няма никаква връзка с това убийство.

41-годишният председател на фен клуб "Пирин - Реален" Димитър Сукалински - Банскалията бе открит към 22 часа на 29 март, убит в заключения си отвън апартамент на 4-я етаж на блок 201 "Б" на "Орлова чука", част от жк "Еленово" в Благоевград. Сигналът на тел 112 е подаден към 21.45 часа, след като той не отговарял на мобилния си телефон, а апартаментът е бил заключен.

Банскалията бил открит в коридора мъртъв, целият под, стените и ръцете му били в кръв. Димитър Сукалински бил с дълбока порезна рана на гърлото, по ръцете имал порезни рани, получени при опита да се предпази от ножа на нападателите си. Починал е от кръвозагуба, въпреки, че е успял в 20.36 часа да се обади на приятеля си Ванко с думите "Помощ, помощ". Някъде по същото време е звънял и на майка си с думите "Заклаха ме". /БГНЕС/
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK