Обвиненият за подстрекателство на бунта в Гърмен е осъждан 12 пъти

Андон Балтаджиев, снимка: infomreja.bg, архив

Три досъдебни производства образуваха Районната прокуратура в Гоце Делчев и МВР във връзка с размириците в Гърмен. Те са за принуда /престъпление по чл. 143 НК/, за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди и за хулиганство /престъпление по чл. 131 ал т.12 НК и по чл. 325 НК/ и за подбуждане към омраза чрез слово и по друг начин /престъпление по чл. 162 ал.1 от НК/.

На 23 май около 17.00 часа на кръстовище между третокласен път и участък от пътя на кв. „Заграде” в с. Гърмен към центъра на същото село 35-годишният Митко Райков и 18-годишният Светослав Алексов в съучастие и по хулигански подбуди са причинили  лека телесна повреда - разкъсно-контузни рани и хематоми по главата и тялото, на едно лице.

По същото време Митко Райков /35 г./, Валентин Райков /46 г./, Ангел Райков /28 г./ и Красимир Айдаров /40 г./ са извършили и действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено с изключителна дързост.

Митко Райков и Светослав Алексов са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 131 ал.1, т.12 от НК във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.

Митко Райков, Валентин Райков, Ангел Райков и Красимир Айдаров са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 325 ал.2 от НК.

Митко Райков е осъждан 8 пъти за извършени престъпления от общ характер – 6 пъти за кражба и 2 пъти за документни престъпления.

С постановление на прокурор Митко Райков е задържан до 72 часа и предстои внасяне на искане от Районна прокуратура -  гр. Гоце Делчев за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

По отношение на останалите четирима обвиняеми е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция”.

Вчера Районна прокуратура - Гоце Делчев е образувала досъдебно производство срещу Андон Балтаджиев за принуда /престъпление по чл. 143 НК/.

През май тази година в с. Марчево Балтаджиев е запалил огън на пътя между Марчево и с. Огняново и е употребил сила, като по този начин е ограничил свободното придвижване на движещите се по този път граждани.

След проведени активни оперативно-издирвателни мероприятия от МВР вчера Балтаджиев е открит в Шумен и задържан за 24 часа по Закона за МВР.

В момента се конвоира към Районна прокуратура - Гоце Делчев, където ще бъде привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление.

Балтаджиев е осъждан 12 пъти за извършени престъпления от общ характер – 4 пъти за кражби, 2 пъти за отправяне на закана за убийство и 2 пъти за управление на МПС без правоспособност.

Осъждан е и за хулиганство, принуда, унищожаване и повреждане и за противозаконно пречене на орган на властта. На 24.07.2014 г. Балтаджиев е изтърпял последното си наказание.

Вчера прокуратурата в Гоце Делчев е образувала  досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че през май в с. Марчево чрез слово и по друг начин подбужда към омраза, основана на етническа принадлежност – престъпление по чл. 162, ал. 1 от НК.

По досъдебните производства се провеждат активни оперативно-издирвателни мероприятия и следствени действия.

 

Андон Балтаджиев, снимка: infomreja.bg, архив
Андон Балтаджиев, снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Anton Marinov15:29 - 31.05.2015
РЕЦЕДЕВИСТ+НАЦИСТ+ПСИХОПАД+МАФИОТ-пийонка на мафиоти и политици,такъв човек може да бъде полеследван само от продажници на РОДИНАТА ни България
12314:02 - 30.05.2015
Доньо Бълхата е смачканяк прав си.Тръгнал с други мухарници по шляпки да нападат ромите а не си правят сметка че ако полицията не ги беше спряла щеше половината да са смазана а другите да ги изнасят с носилки.Бълхата е смелчага само като има хора иначе дим да го няма.Като знам колко рев е изревал в полицията и колко хора е натопил за да се отървава се чудя как му вярват
Димитър Атанасов - Кабули07:55 - 30.05.2015
Не се разбира този смачканяк българин ли е, турчин ли е, мангал ли е или е извънземен смешник. Айде, сложете му етническата табела, че да се види кои карат раздрънкания москвич на ненужната омраза между хората. Българите са народ без истинска история от комунистическия преврат на девети септември 1944 г.
Maika vi00:26 - 30.05.2015
Mizernici ste celiq smeshen grad, Ciganite idvat da vi izbivat vie se hvashtate na tiq maloumnici deto pishat statiite i pak izkarvat horata koito vurshat neshto krivi, dobre che e toi da vdiga bunt za vsqko neshto za Djamii za Cigani i za oshte mnogo i vie pak nedovolni... Nai-dolniq i zaspal narod e bulgarskiq EVALA

FACEBOOK