В Дъбница отбелязаха Деня на безопасността на движението

Снимки: Личен архив

С дълго хоро на ученици, учители и жители на гърменското село Дъбница завърши Деня на безопасността на движението.

20. април и тази година се превърна в общ празник на Обединено училище „Христо Ботев“ и жителите от селото.

По традиция през месеца, който е посветен на безопасността на движението, и в рамките на празниците на община Гърмен, учениците от училището на дириктора Илия Цацев демонстрираха своите завидни знания и умения в майсторско управление на велосипед и теоретическа подготовка по правилника за движение по улиците и пътищата.

Участници бяха 36, излъчени от всеки клас, които премериха сили и показаха отлични техники и постижения при управлението на своите велосипеди.

Компетентното и независимо жури, ръководено от инспектора от КАТ – Пътна полиция, Гоце Делчев – Димитър Димитров, остана силно впечатлен от ентусиазма и компетентната подготовката на участниците, както и от перфектната организация на състезанието.

Празникът в Дъбница бе особено полезен и за възрастните зрители, на които им бяха припомнени задълженията им за опазване на собствения им живот и най-вече за живота и здравето на децата на пътя.

Припомнено бе, че в това отношение личният пример е много важен.

Антрактите на състезанието бяха гарнирани с интересни народни и модерни танци и гимнастически изпълнения от ученически групи, които публиката наблюдаваше с голям интерес.

Победителите получиха заслужени награди, а дългото хоро от ученици, учители и родители сложи красив край на полезното мероприятие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK