Обучение за безопасност в детските и учебните заведения проведоха в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Директори на учебни и детски заведения, длъжностни лица, отговарящи за безопасността на труда в тях, членове на комитетите и групите по условия на труд и лицата, провеждащи инструктажите, преминаха през задължително обучение в Кюстендил, което бе водено от инж. юрист Димитър Димитров.

Обучението се провежда от Европейския образователен и консултативен център с подкрепата и съдействието на Областна администрация – Кюстендил.

Обучението е задължително и се организира съгласно нормативните актове, които регламентират задължението на всички тези, които ръководят и управляват процесите по безопасност в учебните заведения.

„Целта е да бъдат достатъчно добре запознати с модела на организация, управлението и контрола на дейността по безопасност и здраве. Отговорността на тези, които управляват детските и учебни заведения е свързани не само с живота на тези, които работят там, но и тези които присъстват на неговата територия – деца, родители и външни лица“, каза инж. юрист Димитър Димитров.

Преминалите обучението получават сертификат и удостоверение, което дава възможност за присъждане на определен брой кредит към конкретния случай.

Елена Макарова – директор на ДГ „Райна Княгиня“ в село Невестино, бе сред участниците в обучението.

„В периода от 4-ри години във времето, през което ще се извършва атестацията на учителите и директорите, трябва всеки да има 4-ри кредита. Така сме си разпределили квалификационната дейност в детската градина, че всяка година да има по един  кредит. Първата атестация ще бъде през 2020 година. Обученията се стремим да бъдат разнообразни, за да са и полезни и за нас като директори и за учителите като педагози и професионалисти“, каза Елена Макарова.

В детската градина, която е единствена за община Невестино, има 45 деца, разпределени в две групи, на възраст от 2 до 7 години. Има една подготвителна смесена група от деца на 5 и 6 години. През лятото детското заведение не затваря врати.

По новия закон през летния сезон се провеждат допълнители форми – игри с различна насоченост, закалителни процедури, посещения в парка и др. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK