35-годишният Валери Дъбов е убитият след масов бой между българи и роми

Снимка: Личен архив

35-годишният Валери Дъбов е убитият тази сутрин кюстендилец, който беше смъртоносно прободен с нож след масов бой между българи и роми.

„Момчето е изключително добро и скромно. Не можем да повярваме, че са го убили. Занимаваше се с дърводобив. Не е бил никога в криминалните среди“, коментираха кюстендилци.

Всички бяха потресени от случилото се и изразиха надежда извършителят на тежкото криминално престъпление да бъде установен.

Валери Дъбов издъхна тази сутрин на централната улица „Цар Освободител“, след като група роми и българи се сбиха в заведението „Иридиум“.

Младият мъж е смъртоносно прободен няколко пъти в сърцето, стана ясно след брифинг на ОДМВР – Кюстендил.

Общо 8 лица са задържани по случая. Все още продължава издирването на убиеца на Валери.

Последва и мирен протест от страна на кюстендилци, който се пренесе от района на Градския плаж в центъра на града.

Сблъсъкът и преди това…

Оказва се, че в конфликта от ромска страна са участвали представители от известния клан на Гольовците в областния град. Между живота и смъртта е 53-годишният Славчо Игов, сочен за един от тарторите на Гольовците, научи ИНФОМРЕЖА. Той е настанен в Пирогов с тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. Мъжът е един от пострадалите при масовото сбиване между българи и роми. 

Славчо Игов е известен на органите на реда от години. До този момент той е съден за склоняване към проституция и опит за убийство на две лица. През 2012 г. получи 6-годишна осъдителна присъда.

Именно представители на „Гольвоците“ бяха осъдени и за убийството на 46-годишния Пламен Момчилов, който беше зверски убит в черешов масив в кюстендилското село Шишковци.

 

КОМЕНТАРИ

Бай радой14:42 - 18.02.2019
Питам циганите или тази ебана паплач кое е тяхната държава и кой написа тяхната азбука от колко букви се състои смърт за вас бе чернилки смфъдливи и за сапун не ставате вече много ще е миризлив
Димо12:29 - 18.02.2019
За нова конституция. За разбиване на гетата . За доживотна без право на помилване . + Смъртно наказание за умишлено убийство. Забрана за гласуване на всеки който няма 12 клас . И след 10 години можем да приличаме на държава . А този който ме нарича турчин .... Незнам дали за 500 години ми се е запазил корена на прабългарин или на славянин се тая дали има нещо турско в мен. До твойте корени са на циганин ти никога си нямал държава ценности и граници. В вашата кръв е да сте скитници и да бягате от всичко. А аз и и мойте прадеди сме се запазили за 500 години.
Чичо Ади02:00 - 18.02.2019
До първият мангал: кюнец, не забравяй, че вас са ви ебали и продължават да ви ебът по пътища и магистрали. За сведение, иди и виж сестрати на околовръстното как върти на тираджиите. Майка ти гнусна....
Вие не сте бг а турци01:03 - 18.02.2019
Българи за такива ли се мислите не забравяйте Че цели 500 години са ви ебали турците поне ние знаеме че сме цигани но вие не знаете какви сте турците спряха да ебат дещерите ви майките ви сега циганите ще ви ебът само циганите са ви виновни да ви еба макйката боклуци

FACEBOOK