Спипаха петима, нарушили домашна карантина в Шуменско

Снимка: Infomreja.bg, архив

Срещу тях са образувани досъдебни прооизводства по чл. 355 от НК

18-годишен жител на Нови пазар, поставен под 14-дневна карантина след като се завърнал от страна с усложнена епидемиологична обстановка, бил засечен да се движи по улица „Петко Д. Петков“ в града.

Случаят е от 4 април, като малко преди това полицейските служители извършили проверка  на посочения от него адрес. За извършено престъпление по чл. 355 ал. 2 от НК е регистриран заявителски материал. Случаят е докладван в Районната прокуратура в Шумен.

Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ установили, че 38-годишен мъж от Шумен не спазва наложената му карантина. Проверката била извършена на 3 април около 17 часа в жилището му в града.

Установено било, че  напуснал дома си и отишъл в шуменско село, където самоволно решил да спазва карантината. Започната е проверка за извършено престъпление по чл. 355 ал. 2 от НК, материалите по която са докладвани в РП- Шумен.

24-годишен жител на Нови пазар не бил намерен на адреса си при извършена проверка от полицаи за спазване на карантина, след като се завърнал от страна с усложнена епидемиологична обстановка. При повторна проверка в рамките на 3 април вече бил в жилището си.

При проведена беседа станало ясно, че малко преди това посетил търговски обект в града. Бил предупреден да спазва наложената му карантина. Образуван е заявителски материал за извършено престъпление по чл. 355 ал. 2 от НК, случаят е докладван на РП- Шумен.

Досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 355 ал. 2 от НК са започнати след извършени проверки от полицейски служители на РУ- Шумен и РУ- Велики Преслав. Установени са 28-годишен мъж от Шумен и  58-годишна жена от Върбица, които не спазвали наложените им карантини и не били на посочените от тях адреси.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK