Обсъждат на кръгла маса интеграцията на ромите

infomreja.bg, архив

Община Благоевград ще е домакин на международна кръгла маса.  Темата на форума, който ще се проведе  на 28 ноември от 14:10 часа в зала „22 септември“, ще бъде “Участието на младежите в ромските интеграционни процеси.“ Той е организиран съвместно между община Благоевград и „Младежка мрежа за развитие“, като в него ще участват представители от единадесет европейски държави.

По време на кръглата маса ще бъдат обсъдени въпросите с интеграцията на малцинствата на регионално ниво, както и актуалните тенденции в десетилетието на ромското включване.

През изминалия месец община Благоевград спечели проект за подпомагане интеграцията на деца и ученици от ромския етнос в детските градини и училищата. В рамките на проекта ще бъдат създадени групи за допълнителна подготовка по български език в детските градини и клубове по интереси. Ще бъдат наети и помощник-учители за образователна подкрепа и мултикултурна медиация между училището и семейството в процеса на образователна интеграция на ромските деца.

 

 

 

 

КОМЕНТАРИ

BOJIK20:46 - 27.11.2012
Ne integraciata,po dobre bi bilo da se uzakoni-KREMACIATA na tez individi.
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK