Обсъдиха вариантите за подлез в квартал „Грамада“

снимки: Община Благоевград
Експертна група от проектанти, пътни инженери и специалисти от община Благоевград разискваха проекта за изграждане на подлез за квартал „Грамада“.
 
Различни технически решения, отговарящи на всички стандарти за такъв тип съоръжения, бяха обект на дискусията, която се проведе днес. В разглеждането на предложените варианти и работата на експертната група участие взе и кметът Атанас Камбитов. По неговите думи трябва да се вземе под внимание спецификата на транспортната схема в района и интензивността на движението, за бъде ефектът от изграждането на пътния възел оптимален.
 
По данни на общината над 2400 автомобила дневно преминават по бул. „Св. Димитър Солунски“, като реализацията на жизненоважния проект ще осигури по-безопасно и бързо преминаване на пешеходци и автомобили от и до един от големите благоевградски квартали. Това е и причината неговото изграждане да бъде сред приоритетите на екипа „Камбитов“ през 2014 година. 
 
В рамките на предпроектното проучване са направени геоложки сондажи и замервания на дълбочина 25 метра, които са били в допустимите стойности и характеристики за подобен род специално строителство. Това ще позволи работата на проектантите да продължи по план, спрямо заложения график.  
 
 
 
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK