Обсъдиха изграждането на Лот 3 от магистрала „Струма“

Снимки: Областна администрация - Благоевград

Областният управител проведе работна среща във връзка с предстоящите дейности по проектиране и строителство на Лот 3.1 от автомагистрала „Струма“, Благоевград – Сандански.

Бисер Михайлов отбеляза важността на този инфраструктурен проект и подчерта, че изграждането на участъка ще допринесе за по-динамичното развитие на района, тъй като важното икономическо значение на този проект е обусловено от стратегическото място на областта, на чиято територия е транспортният международен коридор. 

Лот 3 “Благоевград - Сандански” включва три отсечки: Благоевград-Крупник, Крупник-Кресна (Кресненското дефиле) и Кресна-Сандански. Лот 3.1 започва от Благоевград и приключва при Крупник, като включва и тунел при село Железница. 

На срещата присъстваха представители на: Българска телекомуникационна компания, Булгартрансгаз, ВиК, Изпълнителна агенция ЕСМИС, Национална електрическа компания, Вестител БГ, Електроенергиен системен оператор, Напоителни системи, Национална компания железопътна инфраструктура, Рила газ, ЧЕЗ Разпределение България, ДЗЗД АМ Струма, мобилните оператори.

Областният управител свика срещата, за да бъде разгледан идейният план от всички заинтересовани страни и да бъде улеснено изпълнението на всички последващи дейности. Михайлов призова всички участници за пълна мобилизация по стартирането на проекта съобразно техните компетентности.

От страна на изпълнителя присъстваше и проектантски екип, ръководен от Калин Калчев, който подчерта необходимостта от подобни организационни срещи, чрез които да бъдат избегнати евентуални трудности. Калчев допълни, че проектантският екип предварително изпраща идейния проект до всички заинтересовани страни за допълнително съгласуване, за евентуални пресечни точки с надземни и подземни комуникации, с цел да се елиминират бъдещи проблеми. 

Всички присъстващи изразиха своята готовност за становища в срок и допълниха, че като цяло са готови с всички изходни данни, които ще дадат обективна представа за пресечни точки и съответните строителни решения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK