Ученици от Благоевград беседваха със специалисти за вредата от наркотиците

снимки: Община Благоевград

Ученици и специалисти проведоха в Общински младежки дом в Благоевград първата от поредицата срещи на тема „Наркотиците и вредата от тях“.

Леки и твърди наркотици, кое се смята за противообществена проява и какви са наказателните санкции срещу подрастващите нарушители, каква е разликата между малолетен и непълнолетен - това бяха само част от въпросите, които зададоха ученици от СОУИЧЕ "Климент Охридски" по време на дискусията.

Съорганизатори на срещите са експерти от  Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, които провокираха тийнейджърите да бъдат активни в разговорите по наболялата тема.

С дискусията бе даден старт на поредица от подобни прояви, които се провеждат с деца от всички училища на територията на общината.

Секретарят на комисията Ваня Трайкова, Спас Радичев - инспектор в Детска педагогическа стая към Второ РУП, психологът към Местната комисия д-р Десислава Иванова и Весела Султова - психолог към Общински съвет по наркотични вещества дадоха компетентни отговори на поставените от децата въпроси. Срещата премина при изключителен интерес от страна на учениците.

Казус по действителен случай пък провокира активността на присъстващите да задават своите въпроси и да споделят истински истории на лица, употребили наркотици.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK