Дискусия за Световния ден за борба с наркотиците и наркотрафика в Благоевград

Д-р Теменужка Любенова, снимка: infomreja.bg, архив

Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград ще проведе дискусия по повод Световния ден за борба с наркотиците и наркотрафика.

Днес от 11.00 часа в зала № 5 на община Благоевград д-р Теменужка Любенова ще постави темата „Гласовете ви чувам – чуват ли се гласовете на учениците по проблемите на обществото – наркотици, проституция, педофилия, насилие и интернет“.

По повод Международния ден за борба с наркотиците и наркотрафика един от най-известните журналисти, разследващи престъпленията, свързани с мафията и наркотиците - Фабио Бернабей, изпрати официално писмо до ОбСНВ, в което отбелязва висококвалифицираната работа на съвета.

ОбСНВ - Благоевград е сред най-младите членове на Европейската комисия срещу наркотиците. С него Бернабей споделя две ключови идеи срещу дрогата и нейната легализация, които са изтъкнати преди седмица в Рим от папа Франциск и президента Пиетро Грасо.

„Пиетро Грасо, италиански магистрат и политик, борещ се срещу мафията, а сега и президент на сената, държа реч на 31-та международна конференция по повод исканата легализация на наркотиците, провела се миналата сряда. Той заяви, че тези, които са свързани с борбата срещу организираната престъпност и трафика на наркотици, трябва да имат предвид, че не само общественият ред и закони са заплашени да „изгорят на кладата на наркотиците“, но и стабилността, сигурността на цялата планета, оцеляването на демокрацията и бъдещето на нашите деца. Под заплаха са също и нашите права. „Мафиотите – добави Пиетро Грасо – играят като геополитически актьори, като че сякаш са висшестоящи, сякаш притежават истинската международна сила –  военната, политическата, икономическата, а понякога дори и културната, образователната и социалната власт”, пише Бернабей. Той публикува в изданието “OsservatorioDroga” заставането на Благоевград срещу дрогата в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK