Община Гърмен става част от българския балнео и СПА съюз

Снимка: Фокус

Покана да придобие статут на асоцииран член на „Български съюз по балнеология и СПА туризъм“ получи Община Гърмен от Националното продуктово туристическо движение /БСБСПА/.

Кметът на община Гърмен ще представлява курортната община в качеството й на асоцииран член на Националното туристическо сдружение, което решение бе взето днес на редовното заседание на ОбС.

Дейността на Сдружението е насочена към представяне на обединените интереси на българската СПА индустрия, с оглед развитието й като приоритетен сектор на икономиката, да създава условия за солидарност и сътрудничество на заинтересованите публични институции, неправителствени организации и предприятия за развитие на балнео и СПА туризма в България. 

Приемането на община Гърмен за член на „Български съюз по балниология и СПА туризъм“ е напълно заслужена.

Миналата година общината бе удостоена с престижна награда по време на международното туристическо изложение в столицата „Ваканция СПА ЕКСПО“ за най-бързо развиваща се община, именно в балнео и СПА туризма, а тази година, на 15. февруари, на кмета на общината - Минка Капитанова , на Международното туристическо изложение бе връчен и златен приз за изграденото и отлично съхранено древно светилище край гърменското село Долно Дряново „Градище“.

 

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK