Общо 19 години затвор за двама мъже, отвлекли и изнасилили 15-годишно момиче

Снимка: Infomreja.bg

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – София, съдът е признал за виновни К.Н. и Т.Й. и е постановил осъдителна присъда спрямо двамата подсъдими.

К.Н. е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че около 1 часа през нощта на 30.08.2013 г., с лек автомобил, отвлякъл петнадесетгодишно момиче от пред дома му в с. С. Мъжът принудително го отвел в друго село, като взел мобилния му телефон.

До 4 часа, в с. Е., Софийска област, в съучастие с другия подсъдим по делото – Т.Й., той се съвкупил с нея, като я принудил за това със сила.

К.Н. дърпал пострадалата за косата, блъснал я на земята, ритал я по тялото и краката, хвърлил я на леглото, а Т.Й. държал ръцете й през метална тръба на рамката на леглото.

Освен това, от страна на подсъдимия Н., спрямо петнадесетгодишното момиче били извършени блудствени действия и отправени закани, че ще бъде убита.

Съдът е определил едно общо наказание за К.Н. в размер на десет години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.

Т.Й. е осъден на девет години „лишаване от свобода“. Уважени са гражданските искове от 40 000 лева и 20 000 лева, представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди.

След произнасяне на присъдата, съдът служебно е определил мярката за неотклонение за К.Н. и Т.Й., а именно „подписка“ по отношение и на двамата подсъдими.

Наблюдаващият прокурор от Софийската окръжна прокуратура е подал протест до Софийския апелативен съд относно мерките за неотклонение.

В мотивите е посочено, че извършените от двамата подсъдими умишлени престъпления са тежки и са налице реална опасност те да се укрият.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK