Съветниците в Гоце Делчев категорични: Първо ОУ има нужда от разширение

Снимка: Infomreja.bg

На днешното си редовно заседание Постоянната комисия по образование, култура, вероизповедания и именувания  към Общински съвет – Гоце Делчев, отново коментира необходимостта  да бъде разширена сградата на Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в града.

Само така може да се изпълни Наредба на Министерството на образованието и науката, според която всички училища на територията на Република България трябва да преминат към полудневна организация на учебния ден.

Общинските съветници изтъкнаха, че в Първо основно училище и при сегашния двусменен режим се чувства недостиг на стаи, което е наложило коридорите да бъдат преградени, за да се използват като кабинети и канцеларии.

Предвижданата пристройката към училището в източната част на дворното пространство ще се изгради със средства от МОН, а не с със средства от бюджета на Общината.

В заключение съветниците подчертаха, че решението не е взето, за да се толерира едно училище, а заради нуждите, които то има.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Родител11:20 - 31.03.2019
Браво на Трето основно!Там всичко е супер!Погледнете какви отлични резултати и класирания имат!Училище на високо ниво!
Родител18:30 - 29.01.2019
Много сте толерантни към циганите, да не би и вие да сте от боята.
Запознат08:55 - 29.01.2019
По добре цигани отколкото даалии и батета ....закривай.
Аз08:33 - 29.01.2019
Наближават избори, а в Първо основно учат децата на електората на кмета - циганите. Затова се е задействал, да им прави удобства, за да го преизберат.

FACEBOOK