Отдават под наем помещение в Младежкия дом в Дебрен

Снимка: Infomreja.bg

На вчерашната си сесия Общински съвет – Гърмен, обсъди въпроса за отдаване под наем на част от недвижим имот – публична общинска собственост, в село Дебрен. Става въпрос за самостоятелно помещение с площ от 75 кв. м в мазето на едноетажна масивна сграда – Младежи дом.

Дебат предизвика питането на Верхадт Ислямов от ПП ГЕРБ относно собствеността на Младежкия дом. Според него претенциите на читалището да получава средствата от наема са основателни. По думите му от 1991 или 1992 година Младежките домове са под егидата на читалищата.

Отговор на поставения въпрос даде кметът на община Гърмен, Минка Капитанова. „Сградите на читалищата са общинска собственост и съгласно Закона за народните читалища те имат право да ги ползват безвъзмездно само за своята специфична дейност, а не с търговска цел“, каза тя.

На сесията беше взето решение за откриване на процедура за отдаване под наем на въпросното помещение с месечна начална тръжна цена от 1.84 лв. на кв. м без ДДС - съгласно Приложение №1 към Наредбата на Общински съвет – Гърмен, за търговски обекти.

Беше възложено на кмета на общината да извърши процедурата за отдаване под наем на имота за срок от 3 години. Това трябва да стане по реда на Наредбата - чрез публичен търг с явно наддаване.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK