Партията на зелените - срещу продажбата на земя в парка на Благоевград

ПП „Партия на Зелените“ се обяви против продажбата на земя под каквато и да е форма в емблематичния парк на Благоевград - "Бачиново".

Категорично е срещу продажбата на площи, които по Общия устройствен план са с предназначение „за озеленяване“.

"Парк „Бачиново“ е, както го наричат хората, „Белият дроб на Благоевград“. Той дава уют и спокойствие на хората. Неслучайно както в празнични, така и в делнични дни всеки благоевградчанин, а и гостите на града отделят голяма част от своето време за отдих на любимото си място сред зеленината и езерото в парк „Бачиново“. Нашите деца трябва да се възпитават и растат именно в чиста и спокойна обстановка", се казва в позицията на общинските съветници от "Партия на зелените".

Те открито се противопоставят на кмета на Благоевград, Атанас Камбитов, и го призовават да оттегли предложението, което е направил в Общински съвет, да се продава земята около търговския обект “Гъбата“.

"Призоваваме и останалите общински съветници, които са избрани да защитават интересите на гражданите на Благоевград, да не допускат подобно нещо, а именно продажба на зелени площи. Призоваваме и цялата общественост да се обяви против тази порочна идея, като присъства на сесията на 28. декември", за да отдаде своя принос и покаже гражданската си позиция", заявяват още от "Партия на зелените" в Благоевград с председател Андон Тодоров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK