Костадин Хаджигаев: Името ми се споменава доста често и това явно плаши някого

Снимка: Infomreja.bg

Във връзка със споменаването на името ми на сесията на ОбС-Благоевград, в петък, искам да отговоря  публично чрез медиите. Името ми се споменава доста често и това явно плаши някого…

Това заяви Костадин Хаджигаев след изявление на настоящия председател на Общинския съвет в Благоевград- Радослав Тасков.

По думи на Тасков „някои медии говорят за модел „Камбитов – Тасков“ на управление на община Благоевград“. Според председателя обаче такъв модел не съществува за разлика от предното управление, когато моделът е бил „Хаджигаев – Паскалев“.

По темата Костадин Хаджигаев каза още:

През цялото време, през което съм работил аз, и всички постове, които съм заемал като председател на ОбС - Благоевград, като областен управител и като член на Изпълнителна комисия никога не съм си позволил в мое изказване или в мои пресконференции да обидя някого или да се обърна към някого, независимо от коя политическа партия е.

Практиката и това, през което съм минал, ме научи, че един човек, когато излиза да казва нещо, винаги трябва да го казва подкрепено с факти и достоверност.

Мога да кажа, че лично към г-н Тасков изпитвам уважение и никога не съм си позволи да изляза и да говоря за неговата работа като председател и като обществена личност.

За споменатите неща на сесията за модела Хаджигаев – Паскалев съм длъжен да отговоря, за да запазя  името си. Има много неща, за които мога да кажа с факти и документи за много хора, за политическия живот на Благоевград, но сега не му е времето.

На тези хора няма да им бъде приятно, определено, но засега ще премълча. За такива сериозни неща човек не трябва да влиза в подобен диалог чрез медиите. Аз съм на мнение, че такова нещо трябва да се прави очи в очи преди да се говори за някого, да се чуе мнението му.

За модела, за който говори г-н Тасков, мога да кажа, че това не е моделът Хаджигаев-Паскалев, а моделът ГЕРБ и Хаджигаев, защото без хората от ГЕРБ, без екипа, с който работихме през тези години, в момента нямаше да има съветници, нямаше да има кмет, нямаше да има народни представители.

Аз никога не съм слагал личността на първо място. Вярно е, беше в началото, може да сме допускали и грешки, тогава се създаваше ГЕРБ.

В момента няма да кажа нищо повече, но с интерес очаквам отговора на хората от ГЕРБ, дали те се припознават в този модел Хаджигаев-ГЕРБ, или в сегашния модел. Това, което се говори за Хаджигаев, трябва да се отнася и за всички хора от ГЕРБ, с които съм работил…

На г-н Тасков му пожелавам да си изпълни детските мечти, съвсем откровено го казвам и му желая още много години да бъде председател на ОбС-Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK