Общинските съветници в Кюстендил решават относно закупуване на сметосъбираща техника и превозни средства

Снимка: Infomreja.bg

Общо 20 точки са заложени в дневния ред за предстоящата сесия на Общински съвет – Кюстендил, която ще се проведе на 31. май /четвъртък/ от 14. 00 часа в заседателната зала на Община Кюстендил.

В дневния ред  е заложено приемане на общинска програма за опазване на околната среда за периода 2018-2022 година и вътрешни компенсирани промени по бюджета на община Кюстендил за 2018 година, средствата са 72 000 лева.

„Сумата е необходима за закупуване на сметосъбираща техника за нуждите на ОП „Чистота“ – 36 000 лева и за закупуване на превозни средства за нуждите на общинска администрация, също 36 000 лева“, каза Михаела Крумова – председател на Общински съвет – кюстендил.

Заложено е и предоставяне на капиталов трансфер за храм „Св. Теодор Тирон“ в кюстендилското село Соволяно в размер на 3 700 лева за неотложни ремонтни дейности.

„Предоставя се финансова помощ на театрална школа към Обединен детски комплекс с ръководител Ани Кръстева за подпомагане участието на децата в национален ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“ в Русе. Ще им бъдат предоставени 500 лева и се надяваме да ни зарадват с награди.

1000 лева ще бъдат предоставени и на арт – студио „ТРУПАТА“ за участие в межддународен младежки театрален фестивал ‚Приятели на България“ в Албена“, уточни Михаела Крумова.

Определя се пазарна стойност на три леки автомобила общинска собственост. Целта е да бъдат продадени чрез публичен търг с тайно наддаване.

„Има и две докладни, с които се прекратява процедурата по изработването на подробен устройствен план, план за регулация и застрояване в обхвата на местността Кандило в землището на Кюстендил и в местността Лозенски механи, отново в землището на града. Това са територии извън регулация, идеята бе да бъдат включени в регулацията на града. Общественият отзвук беше широк, собствениците на имотите бяха против, има възражения и съответно процедурата се прекратява“, обясни Михаела Крумова.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK