Общинските съветници в Благоевград приеха плана за икономическо развитие на Тадаръков

Снимка: Община Благоевград

Тя бе представена пред съветниците от професор Тадаръков

На днешното заседание Общинският съвет прие ОТВОРЕНА КОНЦЕПЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЛАГОЕВГРАДСКА ОБЛАСТ ЗА ПЕРИОДА 2021 – 2040 г. Тя бе представена пред съветниците от професор Тадаръков, който е един от създателите й. В подкрепа на концепцията в залата становище от името на ръководствата на университетите прочете адв. Йордан Стоянов, който също е част от екипа, изработил концепцията. Инж. Захари Донев също подкрепи концепцията, отбелязвайки важността от приемането й и отговорността на общинските съветници.

На днешното заседание общинските съветници приеха Наредба за изменение и допълнение на Наредба за условията и реда за упражняване правата на собственост в търговските дружества, участието в граждански дружества и сключването на договори за съвместна дейност. Утвърдени бяха и правилата относно провеждането на конкурсите за избор на управители по реда на Закона за публичните предприятия, както и състава на комисията, която ще проведе тези конкурси.

На днешното заседание съветниците постигнаха съгласие и дадоха зелена светлина за ПУП за изграждане на нов храм на кооперативния пазар.

Гласувано бе и изменение на ОУП за м. Митници.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK