Напореният водоем в Рибново и уличният водопровод ще се поддържат от Асоциацията „ВиК“ - Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

С решение на ОбС – Гърмен, взето на майската сесия, която се проведе преди дни, напореният водоем в Рибново с прилежащите му съоръжения и уличният водопровод „Огняновски минерални бани“ преминават за поддръжка и експлоатация към Асоциация „ВиК“ ООД - Благоевград.

Общата балансова стойност на предадените от ОбС – Гърмен, активи на Асоциация „ВиК“ са в размер на 642 934,58 лв., от които балансовата стойност на напорния водоем – резервоара в Рибново е 641 734,58 лв., а на уличен водопровод „Огняновски минерални бани“ - 1 200 лв.

Предложението по казуса бе внесено от кмета на общината Минка Капитанова на основание чл. 198Ж от Закона за водите, параграф 9, ал.10 от преходните и заключителните ръзпоредби за изменение и допълнение на Закона за водите.

Напорният водоем или така нареченият резервуар за питена вода, находящ се в кв. 4 по плана на село Рибново, се предоставя за управление, експлоатация и стопанисване на Асоциация „ВиК“ ООД – Благоевград, в едно с водните камери, суха камера, входна кабина, утаител и хранителна, вливна и преливно-изпразнителни тръби, с трасе улица между основите точки в селото.

Съветниците упълномощиха Капитанова да предприеме необходимите действия да изпрати уведомление до председателят на Асоциацията за изпълнение на взетото решение с приложени копия и необходими документи на обособената територия обслужвана от „ВиК“ ООД – Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK