Общинските съветници от БСП извоюваха повече пари за инвестиции във ВиК мрежата

Снимка: БСП-Благоевград

На проведеното днес извънредно заседание на Общински съвет-Благоевград, на което за пореден път се разгледа въпросът за упълномощаване на кмета на общината относно участието и начина му на гласуване на Общото събрание на ВиК асоциацията, което ще се проведе на 21.02.2018 г., общинските съветници на БСП успяха с убедителни аргументи да защитят обществения интерес, съобщиха от пресцентъра на партията.

След като за всички присъстващи в залата журналисти и жители на общината стана ясно, че ремонтът на ул. "Мелник" и ул. "Стара планина" до този момент не бе включен в инвестиционната програма на водното дружество, общинските съветници подкрепиха искането и предложението на съветничката от БСП, Гергана Янчева, кметът да отиде на Общото събрание на ВиК асоциацията и да отстоява ремонтът на "Мелник" да бъде включен в инвестиционната програма на водното дружество.

БСП съветниците поискаха по отношение на ул. ”Стара планина” да се поеме ангажимент пред присъстващите в залата заинтересовани граждани, че ще се изпълни и заложеният в бюджета на Общината ремонт на канализацията на същата улица, въпреки изразеното опасение, че предвидените 25 000 лв. няма да са достатъчни.

Червените парламентаристи предложиха още кметът да гласува със „За” инвестиционната програма на ВиК оператора само при условие, че се запазят всички предвидени до момента инвестиции по обекти и стойности и бъде включен допълнително ремонтът на водопровода и канализацията на ул. ”Мелник”. В случай, че това решение на Общински съвет не бъде защитено и не бъде прието от ВиК оператора, кметът да гласува с „Въздържал се”.

До този развой на нещата се достигна, след като съветниците от БСП изразиха несъгласието си и с представената за разглеждане изменена отпреди два дни инвестиционна програма за 2018 г. Същата вече включваше и ремонт на ул. ”Мелник”, но това бе направено за сметка на отпадането на други преди това заложени обекти – ремонт на водопроводната мрежа на с. Падеж, ремонт на водопровода и канализацията на ул. ”Христо Смирненски”, а предвидените средства за ремонт на други три обекта – ремонт на водопроводната мрежа в жк. "Запад", ІІ етап, водопроводната мрежа на с. Еленово и на главен водопроводен клон бул. ”Св.Димитър Солунски” – Промишлена зона бяха намалени особено драстично по отношение на последния обект, за който изведнъж се оказа, че може да бъде отремонтиран вместо за 65 000 лв. - за 26 000 лв., коментираха още от БСП. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK